Saltar al contenido


Avatar

Arte y hielo unen a Sharon Corr con Carmen Thyssen


  • Please log in to reply
No hay respuestas para este Tema

#1 SpiritofIreland

SpiritofIreland

    Head in the air

  • Administrador
  • PipPipPipPip
  • 3553 Mensajes
  • Sexo:Chico

Publicado 18 February 2018 - 04:18 PM

El pasado viernes 16 de Febrero, Sharon acudió a la inauguración de la exposición efímera que el Museo Carmen Thyssen de Andorra realizó aunando arte pictórico, hielo y nieve. Este año, la construcción anual del Hotel Iglú ha contado con una colaboración muy especial que ha hecho posible que la decoración del mismo sean réplicas en hielo de siete grandes obras de la pintura como el Mata Mua de Paul Gauguin, así como detalles esculpidos en la nieve inspirados por esas mismas obras. Gracias a la revista ¡Qué Me Dices! podemos disfrutar de un par de fotografías de Sharon junto a la baronesa Thyssen, y gracias al periódico Ara Andorra podemos ver y escuchar a Sharon brevemente en varios momentos del videoreportaje (00:05 - 00:10 / 00:36 / 00:43 - 00:46)

 

La Baronesa Thyssen inaugura una exposición en un iglú

 

Carmen Cervera inauguraba ayer una exposición de lo más extravagante, un paseo por el arte de 7 grandes artistas que se expone dentro de un iglú.

 

baronesa-thyssen-en-hotel-iglu_ampliacio

 

Una exposición en un iglú

 

Carmen Cervera, la Baronesa Thyssen, inauguraba ayer una exposición que ha roto con todos los esquemas. Se trata de una muestra de arte ¡dentro de un iglú!

 

 

baronesa-thyssen-escriba_ampliacion.jpg

 

¡Impresionante pastel!

 

La muestra transcurre por el interior de un hotel iglú, donde también se ha ofrecido un cocktail ofrecido y un espléndido postre:el pastel iglú de Christian Escribá. Una imponente estructura en blanco y negro, de 4 pisos y 1,20 metros de altura, ha sido el soporte para las impresiones en chocolate de las obras expuestas, además de los pastelitos en forma de iglú elaborados con chocolate blanco y con una cúpula de mousse de vainilla y un corazón interior de frambuesa.

 

 

guillermo-cervera-baronesa-thyssen-y-sha

 

Rostros conocidos en la inauguración

 

El lugar no podía ser otro que Andorra, y hasta allí han acudido rostros de lo más conocidos del mundo del deporte y la música, entre ellos Sharon Corr,violinista irlandesa del grupo musical The Corrs.

Su sobrino, Guillermo Cervera, director artístico de la colección Carmen Thyssen, ha dirigido el recorrido por la muestra.

 

 

thyssen-sharon-corrs_ampliacion.jpg

 

¡No olvides el abrigo!

 

Una exposición que se mantendrá abierta hasta el 31 de marzo, y a la que si estás pensando en ir, no olvides botas de nieve un buen abrigo.

Allí podrás ver 7 obras de los siguientes artistas: Claude Monet, Paul Gauguin, Nicholas Alden, Vincent van Gogh, Nesbitt Lowell, Juan Gris y Mercedes Lasarte.

 

Fuente: ¡Qué Me Dices!

 

 

Un allotjament de gel i art

El Museu Carmen Thyssen Andorra i Grandvalira col·laboren per decorar amb obres pictòriques l'Hotel Iglú de Grau Roig

 

ANA Grau Roig 16/02/2018 22:45

 

Entrada-Iglu-Grandvalira-Grau-ANA_196241

Entrada de l'Hotel Iglú de Grandvalira, a Grau Roig. / E. J. M. (ANA)

 

El Museu Carmen Thyssen Andorra i Grandvalira, concretament el sector de Grau Roig, col·laboren estretament amb l'organització d'activitats que combinen la neu i l'art. La cooperació és tan estreta que ha arribat fins a l'Hotel Iglú, que aquest any s'ha decorat segons set quadres de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, escollits per la baronessa Thyssen i el director del museu, Guillermo Cervera. La baronessa ha visitat aquest divendres l'Hotel Iglú, i ha quedat gratament sorpresa del resultat. Carmen Thyssen ha confessat que és el primer iglú que visita, però ha quedat convençuda que és el més bonic, i no dubtaria a quedar-s'hi a dormir. La col·leccionista d'art només ha tingut paraules de lloança pel que s'ha fet a l'hotel de gel: "Estic emocionada, és una meravella, un espectacle fora de sèrie, meravellós, diví", ha subratllat.

 

baronessa-Carmen-Thyssen-Iglu-ANA_196241

La baronessa Carmen Thyssen durant la visita a l'Hotel Iglú decorat amb obres de la seva col·lecció. / E. J. M. (ANA)

 

El director, Guillermo Cervera, ha explicat que l'Hotel Iglú és un espai d'art efímer, i que l'espai s'ha convertit en un museu amb una exposició que es pot titular 'Plasticisme líquid', ja que "l'aigua és el fil conductor de les obres". De fet, quan l'iglú es fongui, les obres desapareixen amb ell i esdevindran aigua. Cervera està molt satisfet del resultat, i no descarta repetir l'experiència

 

 

Els artistes escollits per interpretar i recrear al gel les set obres han estat Eve Ariza (l'última representant d'Andorra a la Biennal de Venècia), Joan Canal (que és la tercera vegada que esculpeix l'iglú) i Itziar Badenas. Amb tots ells ha col·laborat Álex Fernández, que des de fa quatre anys s'ocupa de la construcció i la decoració de l'iglú. Canal ha interpretat el quadre 'Mata Mua' (1892), de Paul Gauguin, i 'Molí d'aigua a Gennep' (1884), de Vincent Van Gogh, al menjador i a una habitació de l'Hotel Iglú, respectivament. Badenas ha decorat l'entrada de l'Hotel Iglú amb 'New York Sunset' (1975), de Nesbitt Lowell, una obra que es va poder veure en la primera exposició del Museu Carmen Thyssen Andorra, i dues habitacions amb 'Dona asseguda' (1917), de Juan Gris, i 'Ocell blau jamaicà' (1985), de Mercedes Lasarte, una de les pintores favorites de la baronessa. Ariza s'ha encarregat de dues cambres, amb el treball de 'Ten dollar bill' (c. 1900), de Nicholas Alden Brooks, i 'La cabana de Trouville, marea baixa' (1881), de Claude Monet, un altre quadre que es va mostrar a la primera exhibició del museu andorrà.

 

Els i les artistes han explicat que treballar amb la neu i el gel no és difícil, però han reconegut que requereix esforç i, sobretot, s'han de treballar bé els talls i els relleus perquè s'apreciï l'obra. Badenas ha ressaltat que en el gel "les formes arrodonides no funcionen tan bé perquè en ser tot blanc no s'aprecia, i s'han de fer talls contundents". Canal ha confessat que s'ho ha pres com un joc i Ariza ha introduït humor i crítica en el treball amb el bitllet de deu dòlars.

 

Una mostra única, efímera, que només es podrà veure mentre el fred aguanti el gel.

 

Fuente: Ara Andorra


0 usuario(s) están leyendo este tema

0 miembro(s), 0 invitado(s), 0 usuario(s) anónimo(s)